Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πελάτες (aka αιωνια λαγος) - ΘΡΥΛΟΣ (0 - 1)

... αυτή τη φορά ο παρτενερ ήταν ... Αλγερινός.

Στο ΟΑΚΑστο ΟΑΚΑ 18 του Μαρτη πρωτάθλημα σηκώσαμε ... γλεντώντας τον πελάτη!

Επειδή μας το ζητήσατε βαζελάκια ....


Η Ρ Θ Α Μ Ε αλλά ήρθαμε με φόρα και μας νιώσατε καλά.

Βγάλατε γλώσσα και σας την εκοψε ο ΘΡΥΛΟΣ.
Στα του παιχνιδιού τώρα, και ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ομολογώ πως εντυπωσιαστικα όταν άκουσα την 11αδα του ΘΡΥΛΟΥ.
Ομολογώ επίσης πως για μια ακόμη φορά ο Βαλβλερδε μου έκλεισε το στόμα (όπως και σε πολλούς άλλους). Ο άνθρωπος γνώριζε πως η ομάδα ήταν κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης σωματικά κυρίως αλλά και ψυχολογικά. Άλλαξε σχεδόν τη μισή ομάδα και ζήτησε από τους παίχτες του να μην ασκούν πίεση στους αντιπαλους κρατοντας του μεν ψηλά αλλα με όσο το δυνατόν λιγότερα τρεξίματα, όπως και έγινε. ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδινε το τέμπο στο παιχνίδι και αυτός που άφηνε την ανούσια κατοχή της μπάλας στους ακατονόμαστους. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Μιραλλάς αδειάζει όλη τη δεξιά πτέρυγα του ποα και βγάζει σεντρα στην καρδια της άμυνας οπου ο σχεδόν αμαρκάριστος Μακουν κάνει κάτι σαν κεφαλιά. Νομίζω πως ακόμα και σήμερα θα ψάχνει ο Καμερουνέζος να καταλάβει πως έχασε αυτό το σίγουρο γκολ. Στη συνέχεια το παιχνίδι κυλάει χωρίς κάτι ιδιαίτερο αλλά με τον Ολυμπικό να δείχνει πως αν κάποια ομάδα είχε το πάνω χέρι αυτή ήταν ο ΘΡΥΛΟΣ. Το ημίχρονο τελειώνει με τους γηπεδούχους (οι οποίοι καιγονταν και για τη νίκη) να μην έχουν κάνει ευκαιρία. Είναι πλεον θέμα χρόνου να χτυπήσει ο ΘΡΥΛΟΣ σε κάποια αντεπίθεση, εξάλλου φάνηκε από την αρχή πως έτσι θα το πήγαινε το ματς ο Ερνεστο για να εχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους τους παίχτες σε όλο το 90λεπτο. Στην αναπαυλα και βλεποντας την καθυστέρηση στην έναρξη σκέφτηκα "αν ξεκιναγε στην ώρα του το είχα για Χ το ματσάκι, τώρα είναι διπλό από εδώ μέχρι και το Μπιλμπάο". Όπως και έγινε. Στο 51΄ ο Αμπντουν ντύνεται Μιραλλας χορεύυει το Σαριέγκι και ..... φαπ πάρτο 0-1. Μούγκα τα πρόβατα στη στρούγκα. Πλεον ήταν στο χέρι τους να φάνε και άλλα ή να διακόψουν το παιχνίδι. Διάλεξαν το δεύτερο. Έτσι βαζελάκια 1 και να καίει!! Με λίγα λόγια φάνηκε για μια ακόμη φορά ποιός είναι το αφεντικό στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί έχει 

  • ΔΙΟΙΚΗΣΗ (που δεν εχετε βαζελάκια)
  • ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ (που δεν εχετε βαζελάκια)
  • ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ  (που δεν εχετε βαζελάκια) 
  • ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ  (που δεν εχετε βαζελάκια) 
Συμπέρασμα?? Με πορδές δεν βάφονται αυγά. Γρήγορα στα λαγούμια σας και πάλι ...


Ααααα και για το τέλος μην ξεχάσω να σας θυμήσω! Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα ξαναέρθουμε ΟΑΚΑ για να μας ράψετε το 4ο και γνησιο αστερακι αυτό που δηλώνει τις δεκάδες των  πρωταθλημάτων και όχι τις μούφες. Άντε και από σήμερα ασχολειθειτε με τα χόμπιτ και το μπάσκετ πάλι δεν σας έμεινε και τίποτα άλλο.      

Υ.Γ.1. Ελπίζω και εύχομαι για κανένα μα κανένα λόγο τα χθεσινά αίσχη του ΟΑΚΑ να μην αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα στην παραμονή του Βαλβέρδε. Τον είδα πολύ απογοητευμένο στην συνέντευξη τύπου. Μαρίν κανόνισε όπως μόνο εσύ ξέρεις.

Υ.Γ.2. Ακόμα και πριν την έναρξη του αγώνα υπήρχαν Ολυμπιακοί που απορρούσαν γιατι έμεινε εκτος ο Τόρο. Είχα πει ελπίζω ο Τόρο να κατάλαβε το καμπανάκι που βάρεσε ο Βαλβερδε με την αλλαγή στο ματς με τον Αρη. Γκεγκε κολλημενοι και εσείς??

Υ.Γ.3. Το ότι η ομάδα έχει βάθος είναι γνωστό! Αλλά να αφήνεις στον πάγκο Τζεμπούρ, Ιμπαγάσα, Μαρκάνο και εκτος αποστολής Ντιόγο και τον έστω κακό φετος Τοροσίδη είναι πολυτέλεια και αυτή την έχει μόνο ο ΘΡΥΛΟΣ!!

Υ.Γ.4. Στη συνέντευξη τύπου ο Βαλβέρδε δίδαξε ήθος για μια ακόμη φορά. Κόουτς σε ευχαριστούμε που είσαι στον πάγκο μας. Μας ανεβάζεις επίπεδο.

Υ.Γ.5. Στο βόλευ σας φώναζαν αντίο αντίο εκεί στην Α2. Τώρα εγώ θα πώ αντί αντίο τώρα πρωτοδικείο.

Υ.Γ.6 Ρε Δομάζο πάλι μέσα έπεσες ρε ... Ααααααν λέω δεν το θυμάσαι εδώ είναι η απόδειξη ...


Υ.Γ.7. Ερνεεεεστο Βαλβεεεερδεεεε.

5 σχόλια:

  1. Δηλωσεις Λαζαρου μετα τον αγωνα με την κουλα: αξια 0 ευρω (οσο ενα βιβλιο γραμματικης δημοτικου που τυπωνεις απο το internet για να μαθει το παιδι τα βασικα: ρημα, επιθετο, ουσιαστικο)..
    Δηλωσεις Βασιλη Κωνσταντινου πριν τον αγωνα με την Θρυλαρα: αξια 10.000 ευρω και αποκλεισμος για 2 μηνες απο ολα τα γηπεδα αν επενεβαινε ως οφειλε ο αθλητικος δικαστης (οσο εφαγε και ο Δουρεκας μετα τα περσινα γεγονοτα στον Ναο)..
    Δηλωσεις Βασιλη Κωνσταντινου μετα τον αγωνα με την Θρυλαρα: αξια 25.000.000 ευρω συν το μαρκετ πουλ για το C.L. της σεζον 2012-2013 (συγκεκριμενα δηλωσε οτι "ο παο, πρεπει να καταλαβει ο κοσμος, οτι κυνηγαει την δευτερη θεση και πρεπει να βγει στην Ευρωπη..").. το "γνωθι σ΄αυτον" πληρωνεται αδρα!
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2012: αξια ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ! Το 39ο πρωταθλημα της Θρυλαρας ειναι προ των πυλων!

    ΥΓ1 Οποιος κανει κηδεια με ξενα κολλυβα παιρνει απαντησεις εντος αγωνιστικου χωρου...
    ΥΓ2 Ειμαι ΠΕΡΗΦΑΝΗ γιατι εχω Προπονητη εναν Ανθρωπο που εμπνεει σεβασμο, που εχει ηθος και κυρος, οπως αρμοζει στον Προπονητη που πρεπει να εχει ο Ολυμπιακος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βαγγελας καταλαβε πολύ καλά το ξενέρωμα του Βαλβερδε στην χθεσινη συνεντευξη τύπου. Όπως είπα εχει τον τρόπο του να τον κρατήσει και χθες 2 κινήσεις του έδειξαν πως ΜΟΝΟ αυτός ξέρει και μπορεί.
    Η μια είναι η αγκαλια του προς τον Βαλβερδε στην υποδοχή στου Ρεντη και η άλλη ο τροπος με τον οποίο απευθύνεται στον προπονητή κατα τη διάρκεια της ομιλίας του στους παιχτες στου Ρεντη (http://www.olympiacos.org/video-gallery/9757/deloseis-emarinake-kata-ten-epistrophe-tes-omadas-sto-rede ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθώ να καταλάβω τι άραγε σκέφτεται ο Βαλβέρδε.

    Δεν είναι κρίμα για έναν τόσο σοβαρό άνθρωπο, να είναι υποχρεωμένος να "ζει" ..... τέτοιες καταστάσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ δεχθείτε και την ημέτερη καλημέρα, έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών, από την ημέρα της "Ανεξαρτησίας".

    Υπάρχει ένα δεδομένο, που βασανίζει όσο τίποτα άλλον τον Ernesto αυτόν τον καιρό και το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την απόφασή του το καλοκαίρι του 2011 να παραμείνει ο τιμονιέρης του Θρύλου για μιαν ακόμη χρονιά.

    Η απόφαση αυτή, σήμαινε σχεδόν τα πάντα για αυτόν.

    Η πορεία και η απόδοση της ομάδας, θα έκρινε εν πολλοίς πάρα πολλά πράγματα.

    • Την αναγνώριση για άλλη μια χρονιά της προπονητικής αξίας του Ernesto.

    • Την εικόνα του Θρύλου στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις ικανότητες του προπονητή του, στο χρηματιστήριο της UEFA.

    • Την εμπορικότητα της ομάδας και την αναβάθμισή της στα μάτια των διαχειριστών του ποδοσφαιρικού παζαριού, όπου πλέον θα είχαν μιαν ελκυστική πόρτα ακόμη για να προωθήσουν την πραμάτεια τους.

    • Την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, μέσα από το αντίτιμο που υπόσχονται οι στόχοι, όταν επιτυγχάνονται.

    • Την εμπιστοσύνη –κυρίως- των παικτών στο πρόσωπο του Ernesto, σύμφωνα με την αντιμετώπιση και συμπεριφορά του απέναντί τους.

    Μετά από όλα αυτά λοιπόν, ο καλός μας Ισπανός και όχι Βάσκος φίλος Ernesto, βρίσκεται να έχει ένα βαρέως ευχάριστο δίλημμα, που δεν έχει να κάνει τόσο με την οπαδική Ουγκάντα των γηπέδων μας, όσο με τις ένδον και τις έξω σειρήνες που απλώνουν τη σαγήνη* τους.

    Όλο το πρόβλημά του έχει να κάνει με το νέο του "ποδοσφαιρικό τέκνο", που λέγεται Ολυμπιακός, είναι μόλις δύο ετών και οι ενδείξεις λένε με σιγουριά, πως θα έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα αμέσως επόμενα χρόνια.

    Πώς λοιπόν να αφήσει στη μέση -επί της ουσίας- μια τόσο καλή προοπτική, την οποία ο ίδιος έκτισε με υπομονή, επιμονή, πείσμα και ένα σωρό ανταγωνιστικές αντιξοότητες;

    Ξέρει πολύ καλά, πως όπου και να πάει, πρώτον θα πάρει λιγότερα από τον Θρύλο, δεύτερον θα ξεκινήσει από την αρχή και τρίτον το σπουδαιότερο, δεν είναι σίγουρος, πως θα του δώσουν τα κλειδιά του συλλόγου για να κάνει ο,τι αυτός γουστάρει.

    Ξέρει και έχει την διαβεβαίωση επίσης, πως την ιδιαιτερότητα του γιου του, όσον αφορά στη δυσλεξία, μπορεί να την αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλας, σε συνεννόηση με δασκάλους και σχολείο ειδικής αγωγής.

    Εν τέλει, είναι ένας άνθρωπος με οργανωμένη δομή σκέψης, που βλέπει ολιστικά οιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και όπως έχει δείξει με την διαχείριση παικτών ή παιγνιδιών, μάλλον τα καταφέρνει και δικαιώνεται στο τέλος.

    Εύχομαι η απόφασή του να τον οδηγήσει εκεί που δείχνει, το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της πλουραλιστικής προσφοράς του στον Ολυμπιακό.

    Πού δείχνει;

    • Στο ότι έφτασε ο καιρός, ο Θρύλος να αλλάξει επίπεδο στόχων, όπως επιτυχώς άλλαξε πολλά κι όχι ένα αγωνιστικά επίπεδα.

    • Στην επόμενη τριετία, εφόσον συνεχιστεί με τον Ernesto το έργο που ξεκίνησε για την αναβάθμιση της ομάδας, δεν θα μιλάμε για εκπλήξεις του τύπου "τελικός Europe league", διότι θα θεωρείται εφικτός στόχος, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Θρύλου.

    Είθε να πάνε όλα κατ' ευχήν.

    Με την νίκη σήμερα Αδελφούλες.

    E R N E S T O V A L V E R D E

    *Σαγήνη= είδος δικτύου ψαρέματος, στην Ομηρική εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως παντα απολαυστικος και χορταστικος ο Γιαννης μας!!

      Να ΄σαι καλα αγαπημενε φιλε!

      Διαγραφή