Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ - Φιδια ( 1 - 0 ) (Κύπελλο)

Εντάξει παιζει φέτος να ήταν το χειρότερο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε στο ΝΑΟ. Χτικιο σκέτο για μένα τουλάχιστον. Βαρέθηκα τη ζωή μου και αν δεν φώναζαν τα δύο πέταλα να κάνουν φασαρία άνετα επαιρνα και ένα υπνάκο. Ο ΘΡΥΛΟΣ με 16-0 κόρνερ και 19 τελικές κατάφερε να πετύχει μόλις ένα γκολ στο 81' χάρη στο μεγάλο Σουηδό Όλοφ Μέλμπεργκ έπειτα απο σέντρα/πάσα του Ορμπαιθ . Το παιχνίδι παίχτηκε κάτω από τη σέντρα αλλά η διπλή ζώνη άμυνας του μουστάκια και το λεωφορείο της γραμμής Καστελλα-Πειραίας που έστησε πάνω στη γραμμή του τερματος ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε άλλα γκολ. Εκνευριστική κατοχή της μπάλας από την ομάδα μας σε ποσοστό 72% αλλά και 553/673 επιτυχημένες πάσες με μέγα πασέρ τον Ορμπάιθ ο οποίος είχε ποσοστό 90%!!! στις προσπάθειες του (113/126). Ναι καλα καταλάβατε δεν έχω τι να γράψω και γράφω για τη στατιστική. Κορυφαία στιγμή του αγώνα ο μπροστινός μας που λέει "Δεν παίζει καλα ο Ιμπαγασα σήμερα". Ναι μεγάλε όντως φαινόταν σαν να μην επαιζε ένα πράμα σα να εβλεπε το ματς απο την κερκίδα τόσο χάλια ήταν χτες. Άντε πάμε και στην κριτική των παιχτών:

Κάρολ: Έπαιζε χτες ο τερμας?? Πάλι τσάμπα είδες το παιχνίδι, βγάζε τουλάχιστον εισιτήριο.

Τοροσίδης: Δε λέω άλλα για σένα "μόνο τα μπάνια οφελούν και η αλλαγή αέρος"

Μαρκανο: Πήγε να βάλει μια γκολάρα με κεφαλιά, απλός παρατηρητής και αυτός του αγώνα, δεν χρειάστηκε να κάνει και κάτι.

Μελμπεργκ: Ολοοοοφ Μεεεελμπεργ οε οε οε!! Οτι και να γράψω για τον ναυαγό του ΘΡΥΛΟΥ είναι λίγος. Μέγας είσαι Ολοφ και θαυμαστά τα έργα σου. Έβαλε και το νικητήριο γκολ. Μέγας μάγκας και ακόμα μεγαλυτερος επαγγελματίας. Κλωνοποιήστε τον ΧΤΕΣ!!!

Χολεβας: Αμυντικά κανένα πρόβλημα, επιθετικά δεν βοήθησε και πολυ. Θετικός πάντως.

Ορμπαιθ: Παλτό, μίζα, βίσμα, γκόμενος του Βαλβέρδε, μυρωδιάς όλα αυτα μαζί από τον καλύτερο χτες του γηπέδου. Πάμε λοιπόν ΑΣΧΕΤΟΙ χοπ χοπ χοπ τριπλό λουπ με ανάποδη προσγείωση!! ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ πρέπει να μείνει οπως-και-δήποτε.

Μανιάτης: Θα έβαζε και αυτός γκολάρα με το κεφάλι αλλα και παλι δεν του έκατσε. Τρέχει, τρέχει, τρέχει μη σου πω και στον ύπνο του τρέχει. Πολύ καλός και παλι. Του λείπει το γκολ μόνο.

Φουστερ: Σε ρηχά νερά ο Φουστεράκος. Όπως είπαμε και με το Βαγγελη το γείτονα "Ο Ζήκος του Βαλβερδε" το παιδί για όλες τις δουλειες. Έχει δικαίωμα και αυτός σε μια άσχημη εμφάνιση.

Μιραλλας: Για ένα ακόμα παιχνίδι ορεξάτος και αρκετά φρέσκος. Αλλα για ένα ακόμα παιχνίδι υπέρμετρα ατομιστής.

Αμπντουν: Ορεξάτος και ανεβασμένος μετα το γλέντι στον πελάτη. Έτρεξε προσπάθησε πήρε μπαλες δεν κρυφτηκε. Αλλα στο τέλος κουράστηκε. Προσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Πάλι καλα που οι κωλοτούμπες τον χειροκρότησαν.

Τζεμπουρ: Δεν είναι ο γνωστός τρομοκράτης του πρώτου γύρου. Δεν είναι καλά και φαίνεται. Πάντως και αυτος σε κάποιες περιπτώσεις ήταν περισσοτερο ατομιστής. 

Ντιόγο: Τσαμπουκαλεμένος πήρε και κίτρινη. Δεν πέφτει πλεον. Εβγαλε και μια απιστευτη πάσα με τακουνάκι στον Τζεμπουρ που το εχασε. Δεν τον λες και κακο χτες.

Φετφατζιδης: Μπήκε στη θέση του Φουστερ και απέδειξε για μια ακομη φορα πως Γιάννης ή Γιανναρος μαλλον δεν θα γίνει ΠΟΤΕ. Γιαννάκης θα μείνει ο "ευτυχώς που υπάρχει και η Εθνική και παίζω". 

Φεϊσα: Σιδερενιος και παντα υγιης απο εδώ και πέρα Λιούμπο.

Υ.Γ.1. Οκ μπορώ να καταλάβω μέχρι ένα σημείο τον εγωισμό των επιθετικών. Έχει καταντήσει αηδία να μη δίνει ο Μιραλλας στον Τζεμπουρ τη μπάλα και ο Τζεμπουρ στον Μιραλλας. Κόουτς κάνε κάτι.

Υ.Γ.2. Ελπίζω να κατάλαβε ο Γιαννακης ο Φετφατζιδης γιατί δεν παίζει.

Υ.Γ.3. Ο δε Τοροσίδης παρά τα καμπανάκια δείχνει να τα γράφει όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Εγώ το είπα και αμαρτία δεν έχω. Την κορδέλα τη βάζω εγώ. Χτικιό έχει καταντήσει και το χειρότερο ότι διαμαρτύρεται και στους συμπαίχτες του συνέχεια.

Υ.Γ.4. Ελπίζω να κατάλαβαν όλοι πως πρέπει να μείνει και ο Ορμπαιθ αλλά και ο Μαρκάνο.

Υ.Γ.5. Αντι-κανιο και γρήγορα. Βαγγέλα σπρώξε εκεί όλο τον παρά!

Υ.Γ.6. Όσο γρηγορότερα ξεκαθαρίσει του Βαλβέρδε, τόσο καλύτερα για τη δικιά μας ψυχική ηρεμία.

Υ.Γ.7. Ρε Αναστόπουλε είπαμε αλλά μη μας λες "και τι θελετε να κάνω να ανοιχτώ και να φάω 6". Να παίξεις μπάλα και όχι να στείνεις την ομάδα με τη γραμμή Μαζινό.

Υ.Γ.8. Ο αλλός ο γραφικός που νόμιζε πως είναι και γουρλής. "Ε θα φύγει ο Βαλβερδε και θα έρθει ο προπονηταρας ο Σαντος". Ο Χριστος και η μάνα του τι άλλο θα ακούσουμε. Έχουμε μπερδέψει τη βούρτσα με την ... τσατσαρα.

Υ.Γ.9. Λοβοτομή η μόνη λύση!!!!  

4 σχόλια:

  1. Μας εχει καλομαθει η ομαδα.. Η΄ μηπως μας εχει κακομαθει??
    Δηλαδη να εχει κανει 19 τελικες εχθες, να εχει και 16 κορνερ και εμας να μας εχει σχεδον παρει ο υπνος ενα πραγμα..σαν να παρακολουθουσαμε αγωνα σε slow motion μας φαινοτανε..
    Ειλικρινα ρε παιδια κουραστηκαμε εχθες..για να μην παρεξηγηθω, πιστευω οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο εφταιγε ο φιδις...ηταν τωρα μπαλα, ποδοσφαιρο, κλωτσοσκουφι, καμπουρογαμοσαυρος αυτο που επαιζε η ομαδα του Μουστακια? Δεινος σκορερ στα νιατα του και ερχεται σαν προπονητης και σου κατεβαζει 4 λεωφορεια μπροστα απο το τερμα συν 2 σιδηροδρομους παραλληλα με αυτο και...!!!!Γεννηθητω το κατενατσιο...σε χαλασε Αναστο η Ιταλια, σου γυρισε τα μεσα εξω και παρουσιαζεις την ομαδα- καστρο, ταμπουρωθειτε ωρε να μην περασουν οι ερυθρολευκοι μακελαρηδες...
    Παρεπιπτοντως ακουσαμε πολλα εχθες.."Δεν ειναι καλος ο Ιμπαγασα σημερα" ειπε ενας...(Ναι προφανως εκει στην εξεδρα φυσαει και του χαλασε το μαλλι...).."Αμα φυγει ο Ερνεστο να φερουμε τον Σαντος" ειπε ο αλλος...("ας τον βαρεσει καποιος αλλος", ειπα εγω, "μπας και φρεσκαρει τις ιδεες του").....
    YΓ1 Ο Ερνεστο θα μεινει. Το ειδα στην κρυσταλινη σφαιρα μου. Σας το μεταφερω μπας και σταματησουν οι προπονητολογιες, ακομα δεν τελειωσε ο Γδαρτης...
    ΥΓ2 Δυο αρχοντες ειχαμε εχθες στο παιχνιδι..Μελμπεργκ και Ορμπαϊθ..
    ΥΓ3 Το ξεσκονησε ο Αναστο το σακακι? Οχι, οχι, αλλιως το ελεγαν: ΄΄Ελληνας προπονητης που δεν εχει παρει την ευκαιρια του να κατσει στον παγκο του Ολυμπιακου΄΄ ..να μα την Μαντονα αν το ξαναδιαβασω θα κανω μηνυση στον αρθογραφο..μα ειναι δυνατον???? Ε, ας κρατουσαμε την χολερα απο την Γεωργια, το ιδιο καθαρτικο θα μας ποτιζε σε καθε αγωνα, την ιδια συνταγη ηρεμιστικων θα χρησιμοποιουσαμε για να βλεπουμε ροζ ελεφαντες..
    ΥΓ4 Μπραβο στην ομαδα μπασκετ! Μεγαλη νικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούκλες μου ......... σας Φιλώ. !

    Σε αυτό το παιχνίδι προσπαθούσα από την Νο 26 να σας εντοπίσω,...... εκεί
    στα ... γνωστά ... ορεινά !!!
    Δύσκολο βέβαια γιατί προσπαθούσα παράλληλα να βλέπω και το ματς , και να μην χάνω και από τα μάτια μου τον ..... Ιμπαγάσα ( !!! )

    "Ηλί Ηλί λαμά σαβαχθανί"

    Ο Χριστός αιθάνθηκε ότι τον εγκατέλειψε ο Πατέρας του,
    Τον τύπο μπροστά σας , πρέπει να το εγκατέλειψαν τα ματάκια του , ή όλο
    το I.Q. .... Αν είχε καθόλου μέσα στο μυαλό του !!!

    Δύο παρατηρήσεις μόνο για να γράφουμε και κάτι τις !!!

    Α. Ο Ορμπάϊθ όχι μόνο θα έλεγα ότι ξέρει μπάλα , αλλά κυρίως ΞΕΡΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!

    Β. Ο Κάρολ, χωρίς να χρειαστεί να επέμβη σοβαρά , για μένα είναι ίσως το Νο 1 στην ομάδα μας ( Στην θέση 1 εννοώ ) Ξέρει να κετευθύνει την πίσω σειρά !!!
    Γρήγορος και με τσαμπουκά !!!

    Αυτά και έχετε την αγάπη μου και ευχές για απόψε το βράδυ,να χαρείτε και να χαρούμε μία δεύτερη νίκη στο ...... ΠΑΛΑΕΣΤΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω να είδες και εσυ τον Ιμπαγασα προχτες Μακη μου. :-)
    Captain μου ο μπροστινος μας ηθελε να δείξει στην κοπελα που κουβαλαγε μαζι του οτι ξερει και ενα παιχτη του Ολυμπιακου αλλά τεσπα. Πλεον μετα απο σχεδον ένα χρόνο συνεχόμενης παρουσίας στο ΝΑΟ έχω βελτιώσει πολύ την υπομονή μου αλλα και την αντοχή μου. Πλεον γελάω με όλα αυτα.

    Για τον Ορμπαιθ είπα και εγω οτι πρεπει να μείνει χτες. Τα ίδια πιστευω και για το Μαρκανο.

    Μακαρι η ομαδα να παει καλά σήμερα γιατί προς το παρον δεν τα καταφερνει και τοσο καλα στο ημιχρονο. Ας ελπισουμε οτι το δευτερο θα είναι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοπελάρες καλημέρα από την πρώτη ώρα του Σαββάτου.

    Καλά τα είπατε, όντως το προχθεσινό παιγνίδι δεν προσφέρεται για πολλή κουβέντα, με την έννοια, πως ήταν αγώνας υπομονής, τακτικής, νίκης και συντήρησης δυνάμεων, εφόσον δεν βάλαμε νωρίς τουλάχιστον δύο goal.

    Η ομάδα που έχει "κτίσει" ο Έρνι, (το είδα γραμμένο από τον Στέφανο Χάρη σήμερα και μου άρεσε), έχει τόσα πολλά προτερήματα και τότες πολλές θετικές ενέργειες στο γήπεδο, που εύκολα ξεχνάει κανείς τα όποια λάθη γίνονται, που καμιά φορά είναι αρκετά σοβαρά.

    Ένα εξ αυτών, αφορά στην ανάπτυξη της ομάδας.

    Όταν η μπάλα πάει από τον μεσοεπιθετικό δυο μέτρα έξω συνήθως από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των "χαλασμένων φαναριών".

    Έρχονται δυο παίκτες μας να πάρουν την πάσα και από τη λαχτάρα ή τη βιασύνη τους, κάνουν μια μετωπική, που έχει ως αποτέλεσμα, πολύ εύκολα να πάρουν τη μπάλα η αντίπαλοι.

    Δεν γνωρίζω εάν αυτό το φαινόμενο, αποτελεί περαστική φάση στην εκμάθηση και εφαρμογή ενός συγκεκριμένου συστήματος ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, σίγουρα όμως, πρέπει να προσπεραστεί ταχέως.

    Το ότι αλιεύω και φωτίζω κάποιες στιγμές "ηχηρών λαθών" στο παιγνίδι του Θρύλου, δεν σημαίνει πως δεν το έχει αντιληφθεί ο Μάγιστρος Valverde.

    Νομίζω, πως έχει ήδη αρχίσει τα σπανιόλικα καντηλέρια σε Μιραλάς Τζεμπούρ, Τοροσίδη.

    Γεια σου Ernesto με τα ωραία σου, που αποτελείς το μοναδικό και λαμπρό φαινόμενο αλλαγής Ιθαγένειας, επειδή πέρασες για μερικά χρόνια από την ομάδα της Athletico Bilbao.

    Ο πρώτος "Βάσκος" Ισπανός.

    Κλείνοντας να ευχηθώ νίκη με τον Αστέρα, να περάστε καλά στα ψηλώματα της 35ης και χαρές με ομορφιά, αγάπη, έρωτα.

    Φιλιά

    Υ/γ: Στα παιδιά και στον Σοφό του basket, πολλά συγχαρητήρια για την ομάδα που δημιούργησαν, για το θέαμα που προσφέρουν, αλλά πρωτίστως για την εκπληκτική δυναμική που βγάζουν στο parque. Ευχές για δυο νίκες στο ΣΕΦ και η Πόλη πάλι δικιά μας θα 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή