Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το αγαπημενο ... αθλημα του μεσου γαυρου "ΠΡΟΠΟΝΗΤΟ-ΦΑΓΙΑ"

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ή αλλιώς Ζοσέ Λεονάρντο Νούνιες Άλβες Σόυζα Ζαρντίμ είναι ο προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού στα 38 του χρόνια. Είναι Πορτογάλος αλλά γεννήθηκε στη Βενεζουέλα. Δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά ποδόσφαιρο και στην αρχή της καριέρας του έκανε και τον προπονητή χαντμπολ. Μέχρι πέρυσι προπονούσε την Μπράγκα με την οποία έκανε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της και ήταν αυτός που διαδέχτηκε τον Πιασένσια (μετά τον τελικό του Europa League). Τέλος εδώ με τα "βιογραφικά". Ο άνθρωπος αυτός τον Ιούνιο που μας πέρασε κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο προκάτοχός του στον πάγκο του ΘΡΥΛΟΥ, Ερνέστο Βαρβέρδε. Ένα ομολογουμένως τεράστιο κενό μιας και ο πήχης είχε τοποθετηθεί πολύ ψηλά από τον αγαπημένο Ερνέστο της ερυθρόλευκης εξέδρας. Θα μου πείτε ωράια όλα αυτά τα γνωρίζουμε ποιός είναι ο λόγος που γράφεις σήμερα αυτό το ποστ? Ο λόγος λοιπόν που αποφάσισα να γράψω αυτό το ποστ είναι η απίστευτη επίθεση που δέχεται ο ανθρωπος αυτός από "παίχτες" (και λυπάμε πάρα πολύ γι αυτό διότι είχα σε εκτίμηση τους συγκεκριμένους. Και για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στους Ιμπαγάσα, Μανιάτη, Τζιμπούρ και Φουστερ), κόσμο και τύπο. Για να τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
  • Ήρθε στον Ολυμπιακό με το 1/3 του ποσού που έπαιρνε ο προκάτοχος του. Αυτό μας δίνει να καταλάβουμε 2 πράγματα. Πρώτον την "οικονομική πολιτική" η οποία θα ακολουθούσε η ομάδα  τη φετινή χρονιά και δεύτερον πως ο Ερνέστο σαν πολύ έξυπνος άνθρωπος που είναι μυρίστηκε νωρίς τη δουλειά και την "έκανε" (κατα την ταπεινή μου άποψη και καλά έκανε)
  • Αναγάστηκε να κάνει προετοιμασία με τους λεγόμενους αναπληρωματικούς μιας και οι "βασικοί" ή έλλειπαν με τις εθνικές τους (π.χ. Χολέβας, Τοροσιδης, Μανιατης) ή έφευγαν ( βλέπε Μελμπεργκ, Ορμπαιθ, Μαρκανο, Μακουν) ή ήταν τραυματίες (Παπαδόπουλος, στην προετοιμασια Ιμπαγασα και σε αποκατασταση ο Ζαραδούκας).
  • Του αρέσει να παίζει 4-3-3 αλλά δεν έχει εξτρεμ. Ειχε Μιραλλας και Αμπντουν αλλά έμεινε με τον δεύτερο. Και ενώ η υποθεση Μιραλλας βρωμούσε από εδώ μέχρι το Λίβερπουλ εμεις περιμέναμε τελευταία στιγμή για να μην πάρουμε εξτρεμ. 
  • Ζήτησε αμυντικό χαφ και πήρε Γκρέκο και στις "καθυστερήσεις" Ντιακιτε.
  • Ζήτησε αντι-Μιραλας και πήρε .... κανέναν.
  • Ζήτησε αντι-Ιμπαγασα και πήρε Μασαντο αλλα μετά ο Καραπαπας τον ενημερωσε οτι ο Μασαντο είναι ο αντι-Μιραλλας ...
  • Ζήτησε κεντρικό αμυντικο και πήρε Κοντρερας αφού είχε προηγηθεί το φιάσκο Κανού.
  • Δεν τον έχει στηρίξει σε καμία περίπτωση η διοικηση.
  • Έχει 6 στα 6 στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
  • Έχει ένα κόλλημα με την ανάπτυξη από τα άκρα αλλά δεν έχει ακραίους. 
  • Έχει κολλημα με την αλλαγή τερματοφύλακα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  • Έχει τους κολλημένους τους δημοσιοκάφρους που πλεον έχουν άκριες στα αποδυτηρια και μαθαίνουν το παραμικρό. Η διοικηση αντί να "τουφεκίσει" τα πουλάκια που κελαηδάνε τα "τρέφει" στον κόρφο της.
  • Έχει και τις δηλώσεις των παιχτων. Δεν θυμάμαι επι Βαλβέρδε να είχε βγει κανείς και να κελαηδαγε όπως οι Ιμπαγασα, Μανιάτης, Τζιμπουρ και Φουστερ. Με χρονική σειρά γκρίνιας. 
  • Κατά την πάγια Ολυμπιακή λογική παίζει το κεφάλι του σε κάθε αγώνα.
Το αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ήταν την περασμένη Κυριακή όταν και όλο το γήπεδο από το 70 και μερτά γιούχαρε την ομάδα και τον προπονητή. Άλλη λογική αυτή στον Ολυμπιακό. Χτυπάμε το σαμάρι αντί για το γαιδούρι. Για αυτή την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα φυσικά και έχει ευθύνες ο προπονητής αλλά μην ξεχνάμε και τις ευθύνες των παιχτών και κυρίως της διοικησης που κακα τα ψέματα άφησε γυμνή σε κάποιες θέσεις την ομάδα. Παίζει λέει το κεφάλι του ο Ζαρντιμ με την Μονπελιέ. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Δεν αφήνουμε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Ονειρευόμαστε Λεμονήδες, Ζικους, Μπαντοβιτς, Προτασοφ, Τιμουρηδες και Μπαγεβιτς.  Ξεχνάμε τι είδαμε και τι ζήσαμε με αυτούς. Κάνουμε αντιπολίτευση στην ίδια μας την ομαδα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε και να κανουμε διάλογο για τα υπερ και τα κατα, αυτά που μπορουμε να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε αλλα το μόνο που ξέρουμε είναι να φωνάζουμε και να λεμε πόσο καλύτερα θα τα κάναμε εμείς αν είμαστε στη θέση όλων αυτών. Λογια, λόγια και μπλα μπλά αλλά από προτάσεις ΤΙΠΟΤΑ, ΝΑΔΑ, ΓΙΟΚ!!! Σορρυ κυριοι δεν θα πάρω. ΔΕΝ μου κάνετε σαν φίλαθλοι. Μου θυμίζετε αυτό που έλεγε ο Ιωαννίδης "τρωνε ξύλο σπίτι τους και έρχονται εδώ να βγάλουν το άχτι τους". Δεν θα σας ακολουθλησω στην αρρωστημένη και κυρίως κακή νοοτροπία σας. Εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω τον κάθε προπονητή του Ολυμπιακού και δεν θα αναπολώ φαντασματα του παρελθοντος. Πιστεύω πως είναι πολλοί αυτοί που αισθάνονται όπως έγω. Ελπίζω το ίδιο να είναι και Βαγγέλης και να στηρίξει και εμπρακτα τον προπονητή της ομάδας. Το μεγαλυτερο λάθος μας θα είναι να παμε τωρα σε αλλαγή προπονητή. Αν γίνει κα΄τι τέτοιο τότε το μόνο που έχω να πω είναι: "Εμπρός Βαγγέλη στο δρόμο που χάραξε ο Σωκράτης".

     

6 σχόλια:

  1. "Ζαρντιμ εδω δεν ειναι Μπραγκα" ...χαιρεται!

    Λυπηρο αλλα ολυμπιακο..ή μηπως αντιολυμπιακο? Γιατι τελικα καταληγω οτι ολοι αυτοι που θελουν να ριξουν τον Ζαρντιμ στην αρενα να χορτασει ο λαος αιμα, δεν ειναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.. δεν μπορει να αγαπας την ομαδα σου, οταν ο Προπονητης σου αν και σε εχει πρωτο και αηττητο, θελεις και τσιριζεις να φυγει..
    Κατι δεν παει καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΠΗΡΟΤΑΤΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΤΑΤΟ θα ελεγα.
    Φυσικα και δεν ειναι Βαλβερδε αλλα μη φτανουμε και στο αλλο ακρο.
    Αυτοι που ΔΕΝ ηθελαν να ακουν για το Βαλβερδε τωρα να διαρρηγνύουν τα ιματιά τους για αυτον και να θυμονται τι εκανε στην ομαδα.
    Ο ανθρωπος ειναι ενας κανονικος προπονητης ο οποιος εχει οπως ολοι εξαλλου τα κολληματα του. Δεν μπορει κανεις να του πει οτι δεν δουλευει και δεν προσπαθει. Ελπιζω να μην γινονται αυτα για να φανει ο "καλος" προεδρος Βαγγελης που απομακρυνε τον κακο προπονητη. Ελπιζω δηλαδη να μην κοιταμε το δεντρο και χανουμε το δασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και επισήμως λοιπόν:

    "ΕΜΠΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ"

    Στηριξες λεει το Ζαρντιμ??? Ναι σωστα last year!!!
    Παμε για παγκοσμια πρωτοτυπια ...
    Θα γελαει μαζι μας ΟΛΗ η Ευρωπη.
    Ασε που με αυτα που κανεις Βαγγελη δεν θα τολμαει ΚΑΝΕΙΣ "αξιος και σοβαρος" προπονητης να ερθει στην ομαδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειπε ο προεδρος στους οργανωμενους: "Oλυμπιακος σημαινει επιθεση"..
    υγ Και ξαφνικα ΕΙΔΕ το φως το αληθινο..δηλαδη τοσο καιρο του εκανε σκια ο Ζαρντιμ..γιατι ο προεδρος, εκτος απο τις εξτρεμαρες που του πηρε, του γυρισε και κοτζαμ Μητρογλου για την επιθεση, του εκανε και 3-4 μεταγραφες βαρβατες για την αμυνα και του βαφτισε τον Μασαντο Ινιεστα ενω τον Ιμπαγασα τον ποτισε με το ελιξιριο της νεοτητας και ειναι καμια 20αρια χρονια νεοτερος..
    Μπραβο προεδρε, εχεις δικιο τελικα. Ο Ζαρντιμ ειναι η πηγη του κακου, παμε να τον παλουκωσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ευρώπη να γελάει,............ θέμε κάτι "αρκετά" χιλιόμετρα να τους φτάσουμε,
    Οπότε ........... !!!

    Οι Βάζελοι και οι Χανούμισσες που θα γελάνε μαζί μας , ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζω, αλλα δεν εχω διαβασει τον τελευταιο καιρο μια ποιο λογικη αποψη απο αυτην εδω , μπραβο και παλι μπραβο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή