Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ - Πανθρακικος (4 - 1)

Σε ένα παιχνίδι περίεργο ο ΘΡΥΛΟΣ ξέσπασε στον Πανθρακικό και αν δεν έσβηνε τις μηχανές στο δεύτερο μέρος και αν βέβαια ο Μήτρογλου ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχος το ταμπλό θα είχε γράψει πολλά γκολ. Γιατί περίεργο θα μου πείτε. Περίεργο γιατί η ομάδα προερχόταν απο την εντός έδρα ήττα από τη Σάλκε η οποία συνοδεύτηκε και από άσχημη εμφάνιση και επομένως κανείς δεν ήξερε πως θα αντιδράσει ο κόσμος, η ομάδα και ο προπονητής. Ο Ζαρντιμ (που φυσικά και έχει μερίδιο ευθύνης σε ότι έγινε την Τρίτη αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η διοικηση που άφησε την ομάδα γυμνή) χτες παρεταξε την ομάδα με τους Κάρολ κάτω από τα δοκάρια (και σε παγκόσμια πρωτοτυπία μας δήλωσε κιόλας πως άλλος θα παίζει Ελλάδα και άλλος Ευρώπη λες και ειναι φιλικά προετοιμασίας και δοκιμάζει ακόμα) και μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά οι Τορογίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέβας. Στη μεσαία γραμμή Μανιάτης, Μοδεστο και μπροστά τους ο Ιμπαγάσα. Στην επιθετική τριάδα αριστερά Φετφατζίδης δεξιά Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις και τις προυποθέσεις που θα γλίτωναν την ομάδα από γκρίνια. Στο 3ο μόλις λεπτό του αγώνα (ασχετα αν ο πινακας έδειχνε το 4ο) ο τρομοκράτης έδειξε πως θα είναι πολύ χαλαρά πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ με γυριστό και βάζοντας στη θέση του οδηγού το ΘΡΥΛΟ. 

 
Ακολούθησε ένα απίστευτο λάθος του Κοντρέρας ο οποίος δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη (σε μένα τουλαχιστον) γυρνόντας με χαλαρότητα τη μπάλα στον Κάρολ και παραλίγο να γίνει η στραβή με τον επερχόμενο Παπαδόπουλο. 
Στο 27ο λεπτό ο συνδιασμός του Αμπντούν με τον Χολέβα από αριστερά (οι οποίοι συνδιάζονται πάντα πολύ καλά όταν είναι στην ίδια πτέρυγα) είχε σαν αποτέλεσμα ένα καταπληκτικό γκολ από το "γερμανό". Από εκείνη τη στιγμή και μετά πήρε τ' απάνω του ο Χοσέ και όργωσε όλη την αριστερή πλευρά.


Το τρίτο γκολ δεν άργησε για την ομαδάρα μας και από αριστερά και πάλι ο Αμπντούν έκανε μια σέντρα η οποία βρήκε τον αμυντικό του Πανθρακικού και έγραψε έτσι το 3-0. Γελόντας μάλιστα στο γήπεδο είπαμε πως βάλανε σε translator το όνομα του Αμπντούν και το μετέφρασε ως "Σκλιοπίδης".



Όταν λοιπόν στο 30ο λεπτό το σκορ είναι 3-0 δεν έχει και πολύ αξία να κριτικάρεις το παιχνίδι. Η ομάδα κατέβασε ρυθμό και το ημίχρονο έκλεισε με αυτό το σκορ. Με την έναρξη της επανάληψης και στο 51ο λεπτό ο τρομοκράτης ξαναχτύπησε με κεφαλιά αυτή τη φορά, γράφοντας το 4-0.



Από αυτό το σημείο και μετά το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα. Αν ο Μήτρογλου δε, ήταν και πιο εύστοχος θα μπορούσαμε να μιλάμε για 2 τουλάχιστον γκολ. Μια χαρακτηριστική φάση είναι αυτή που ο Μασάντο (που είχε μπει σαν αλλαγή) αδειάζει όλη την άμυνα του Πανθρακικού και έδωσε έτοιμο γκολ (πάρε βαλε φαση) στον Κώστα ο οποίος νομίζει ότι είναι ο Ζιοβάνι και προσπαθεί να κάνει λόμπα και στέλνει τη μπαλα πάνω στον τερματοφύλακα. Νομίζω τόσο εύκολη φάση δύσκολα θα ξαναβρεί ο Μήτρογλου.  
Το τελικό 4-1 έγραψε ο Κυβελλίδης στο 83 όταν και βγηκε στην πλάτη του Κοντρέρας (ναι ναι το λέω ευγενικά για να μην πω και για την ηλιθια κιτρινη κάρτα που πήρε για πολύ σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου του) και στην αρχή κόπηκε από τον Καρολ αλλά στη συνέχεια έβαλε και το γκολ της τιμής.



Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι κυλησε ήρεμα, ψιλογκρίνια υπήρχε στην κερκιδα αλλά είπαμε λογικό αφού ακόμα η ομάδα δεν έχει βρει ρυθμό και πατήματα. Το πρώτο μισάωρο ήταν από τα καλύτερα φέτος. Θέλω και διάρκεια όμως.
Για να δούμε όμως τι έκαναν και οι παίχτες μας.

Κάρολ: Αφού καταφέρνει και τρώει γκολ στη μοναδική φάση που έπρεπε να επέμβει θεωρώ πως εχουμε και στο τέρμα πρόβλημα.  Δεν ειναι σταθερός καθόλου δυστυχως γι αυτόν αλλά και για εμας. Ειλικρινα δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με τους τερματζηδες μας.

Τορογίδης: Άλλο ένα παιχνίδι για το Βασιλάκη μας που πέρασε και ακούμπησε. Τραυματίστηκε κιόλας και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Μεγάλη κουβέντα θα πω ελπίζω μετά από τον τραυματισμό του να κάνει reset και να δούμε άλλο Τορο. Αλλιώς αν ειναι να συχτιρίζουμε πάλι άστα να πάνε ...

Μανωλας: Πέρα από το γεγονός οτι δεν τον ήθελα το καλοκαίρι στην ομάδα, οφείλω να πως πως δεν ήταν κακός, αντίθετα έτρεχε να καθαρίζει τις ... κοτσάνες του Κοντρέρας. Έκανε και αυτός τα λάθη του αλλα οπως όλα δείχνουν σε εμάς θα μάθει μπάλα. Για μένα ήταν θετικός και παραλίγο να το στάξει το γκολάκι του

Κοντρερας: Τι να πω για τον "μαντρότοιχο" αυτό? Δεν μου άρεσε από την αρχή, τον θεωρώ παίχτη επιπέδου παοκ και μας τον μοστράρισαν και σαν τον αντικαταστάτη του Μέλμπεργκ. Μιλάμε για ιεροσυλία. Για μένα έκανε κακό παιχνίδι χτες. Οταν χάνεις τον Κυβελίδη (με όλο το σεβασμό) σε ένα χαλαρό ματσάκι φαντάσου τι έχουμε να δούμε με την Άρσεναλ για παράδειγμα.

Χολέβας: Πολύ καλό παιχνίδι από το Χολέβα και ακόμα ωραιότερο γκολ. Από την ώρα που πέτυχε το γκολ η απόδοση του ανέβηκε κατακόρυφα. Μακάρι το παιδί να είναι έτσι από εδώ και πέρα γιατί δεν πέρασε και λίγα τους τεέυταίους μήνες. Πάρα πολύ καλός χτες!!

Μανιάτης: Έτρεχε, έτρεχε, έτρεχε και μου θύμισε το παιχνίδι που παίζαμε μικροί "έχω ένα αυτοκίνητο που όλο όλο τρέχει και που θα σταματήσει?". Δείχνει κουρασμένος αλλά κυρίως τρέχει πίσω από τον αντίπαλο που έχει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου (σε αντίθεση με πέρυσι που μάρκαρε χώρους και όχι παίχτες). Ούτε κρύο ούτε ζέστη χτες.
  
Μοδεστο: Πολύ καλός ο Κορσικανός θέλει οπωσδήποτε ανάσες όμως γιατι βγάζει συνεχόμενα 90λέπτα και θα σκάσει. Τρέχει σαν τρελλός δεξιά να καλύπτει τις ... μη επιστροφές του "γίδι".

Ιμπαγάσα: Ωραία το έχουμε πει πάαααρα πολλές φορές μακάρι να ήταν 5 χρόνια νεότερος. Ο άνθρωπος είναι υπόδειγμα επαγγελματία και δείνει το 110% στην ομάδα. Μέγας μαέστρος δικαια δικαιότατα MVP. Αλλα κόουτς πρέπει να ξεκουράζεται. Δεν είναι δυνατόν να παίζει συνέχεια και κυρίως όταν έχει κριθεί το παιχνιδι.. Χτες και με τη θλάση του Αμπντούν δεν μπόρεσε να τον βγάλει νωρίτερα. ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ μεγάλη η κοντούλα λεμονιά.

Αμπντούν: Το ένα και μοναδικό εξτρεμ μας. Έκανε καλό παιχνίδι χτες, έπαθε και θλάση και τώρα να δω τι γίνεται!! ΟΧΙ το Μασαντο στη θέση του.

Φετφατζίδης: Είπαμε Γιαννάκης! Αυτο δεν θα αλλάξει ποτέ. Ορίστε κύριοι προπονητές της εξέδρας μπήκε και?? Τι έκανε?? Δεν φάνηκε καθόλου. Γύρω γύρω από τον εαυτό του πίσω και παράλληλα η μπάλα ποτέ μπροστά. Ας τον παντρέψουμε γρήγορα μπας και βάλει μυαλό στο κεφάλι του. Και ο Ζαρντιμ κομπλεξικός μαζί του??

Τζιμπούρ: Τι να πούμε γαι τον killer του ΘΡΥΛΟΥ. Σκοράρει με όλους τους τρόπους. Πάει φουλ για πρώτος σκόρερ χαλαρα, χαλαρότατα και μάλιστα βλέπω να κάνει και ρεκόρ καριέρας. (Θα βρω ποιό είναι το τωρινό του ρεκόρ). Πάρα πολύ καλός χτες δεν χαρίζεται στον αντίπαλο πορτιέρο.

Μασάντο: Μπορεί να μην ξεκίνησε όπως τις άλλες φορές όμως φάνηκε οτι ο ανθρωπος ειναι παίχτης του άξονα. Αυτό φωνάζει από μακριά. Χαρμα οφθαλμών η φάση με την πάσα πάρε βάλε στο Μήτρογλου που την πέταξε στα σκουπίδια. Ελπίζω πως θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Από την ώρα που μπήκε ήταν και ο μόνος που έκανε σουτ προς την εστία του Πανθρακικού.

Φουστέρ: Ο Φουστεραρος κακώς βγήκε στο ματσακι με την Σάλκε. Χτες δεν ξεκίνησε αλλά από την ώρα που μπήκε ανέβασε μέτρα την ομάδα ψηλα αφου μαρκάρει τα αντίπαλα μπακ. Ο καλος γνωστός Φουστερ. Μεγάλη αδυναμία.

Μήτρογλου: Έλα περιμένω να μου πείτε για τον πιστολέρο με τα ... άσφαιρα θα πω εγω. Λες και το κεφάλι του ειναι τετραγωνο και η μπάλα χτυπάει στις γωνίες και πάει όπου να ναι. Λες και φοράει 2 δεξια παπούτσια (αμφιδέξιος είναι στην πραγματικότητα).

Υ.Γ.1 Κακώς πολύ κακώς κόπηκε μόνο ο Ντιόγο από την αποστολή για το επεισόδιο με τον Παντελιτς. Επρεπε να κοπει και ο Παντελιτς.

Υ.Γ.2 Δεν κατάλαβα πως την έχει δει ο Πάντελιτς τη μια του φταίει ο Μανωλάς και τώρα ο Ντιόγο? Μαζέψου!!!

Υ.Γ.3 Εσείς που κράζετε τον Ντίογο έχετε πάρει χαμπάρι πως αυτή τη στιγμή (με τον τραυματία Αμπντούν)  είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει έξω δεξιά??? Ή μηπως θα χαραμίσουμε τον Τζιμπούρ για να παίξει ο Μήτρογλας κορυφη? Καλα για το Γιαννακη θα το ακούσω ως ανέκδοτο.

Υ.Γ.4 Όλοι οι γνωστοί άγνωστοι την έχουν πέσει στον Ζαρντιμ. Οκ έχει κάνει λάθη το παλέυει όμως ο άνθρωπος. Δεν θα υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να διώξει ο Βαγγέλης τον προπονητή. Μη γυρνάμε στα παλιά.

Υ.Γ.5 Και μιας και είπα Βαγγέλης. Πρόεδρε θα το φωνάζω πρόσεχε αυτούς που μαζεύεις και έχει δίπλα σου. Πρόσεχε τους συνεργάτες σου Βαγγέλη. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα ΠΑΝΤΑ!

Υ.Γ.6 Αν κερδίζεις τόσο χαλαρά την ομάδα που πριν από μία εβδομάδα κέρδισε το βάζελο φαντάσου σε τι κατάσταση είναι τα βαζελάκια.

Υ.Γ.7 Θα το γράψω και ας το είπα χτες. Δεν αλλάζω με τίποτα την αίσθηση του γηπέδου, αισθάνομαι κάθε φορά σαν το παιδάκι στο λούνα παρκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου