Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΒΡΑΑΜ..

Συνεντευξη εδωσε ο Αβραμης και τα ειπε ολα...

Αβραάμ: «Ο Βαλβέρδε έφερε την ηρεμία»

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Novasports

Για την φετινή χρονιά
«Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα. Είχαμε τον αποκλεισμό απ' την Μακάμπι, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Έγινε η αλλαγή προπονητή. Ήρθε ένας πολύ μεγάλος προπονητής που ήξερε τα ελληνικά δεδομένα. Τα αποτελέσματα φάνηκαν πιο γρήγορα απ' όσο φανταζόμασταν και η χρονιά έληξε πολύ καλά. Ήταν πολύ σημαντική σεζόν μετά την περσινή άσχημη πορεία μας. Ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να βελτιωθεί αρκετά στο μέλλον».

Οι διαφορές του περσινού με τον φετινό Ολυμπιακό
«Την περυσινή χρονιά ήμασταν άτυχοι με τους τραυματισμούς. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα και είχαμε αλλαγές προπονητών. Φέτος ήρθε ένας άνθρωπος που τον σέβονται όλοι. Προσφέρει ηρεμία στα αποδυτήρια, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και γενικά όλοι μας νιώθουμε πολύ καλύτερα».

Τι άλλαξε φέτος στην άμυνα του Ολυμπιακού και λειτούργησε τόσο αποτελεσματικά;
«Όλη η ομάδα έκανε άμυνα, όπως όλη η ομάδα προσπαθεί να κάνει επίθεση. Αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με τον ερχομό του Βαλβέρδε όλοι βρήκαμε τα πατήματα μας. Η ομάδα είχε καλή αμυντική λειτουργία κι αυτό οφείλεται σε όλα τα παιδιά γιατί έδιναν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω της αποβολής σου, είναι η άσχημη ανάμνηση της χρονιάς;
«Όχι για εμένα. Για την ομάδα. Επειδή είμαι αμυντικός, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχθώ μία κάρτα. Για την ομάδα ήταν κάτι αρνητικό, γιατί ήταν ένα ντέρμπι το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Άλλωστε η ομάδα έχει συνηθίσει να τα κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Μας πείραξε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα γιατί πιστεύω πως η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Άξιζε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι».

Πως εξηγούν οι παίκτες του Ολυμπιακού τις ήττες στα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ;
«Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός αλλά παράλληλα και εμπιστοσύνη. Ξέραμε πως εξαρτάται από εμάς. Αν εμείς παρουσιάζαμε το πρόσωπο που έπρεπε και παίζαμε αυτό που ξέραμε, έχοντας και την τύχη με το μέρος μας, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Μας στεναχώρησε πως δεν κερδίσαμε αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ, πως ήμασταν πολύ άτυχοι σε αυτά τα παιχνίδια».

Για την μεγάλη σε έκταση νίκη επί της ΑΕΚ:
«Έτσι όπως ήρθε, μας έκανε να νιώσουμε πως τα πράγματα έχουν τελειώσει. Παράλληλα προσφέραμε και θέαμα στον κόσμο. Όταν καταφέρνεις να πετύχεις έξι γκολ σε ένα παιχνίδι, παράλληλα να "σφραγίζεις" τον τίτλο και να παίζεις και καλό ποδόσφαιρο, νομίζω πως είναι ότι καλύτερο».

Για το μέλλον του στα αποδυτήρια μετά την αποχώρηση του Νικοπολίδη
«Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα με έναν τόσο μεγάλο τερματοφύλακα, με έναν τόσο μεγάλο άνθρωπο. Μιλάμε για τεράστια προσωπικότητα που έκανε χαρούμενους όλους του Έλληνες, με τον τρόπο που αγωνιζόταν. Είμαστε περήφανοι για τον Αντώνη και τον ευχαριστούμε πολύ. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της».

Ο Βαλβέρδε είπε πως περιμένει να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου και σε χαρακτήρισε MVP. Όμως με τον Βαλβέρδε στον πάγκο δεν πετυχαίνεις γκολ. Γιατί;
«Το γκολ είναι κάτι που το θέλουμε όλοι. Ειδικά οι αμυντικοί που δεν προωθούμαστε συχνά στα αντίπαλα καρέ. Είναι πολύ σημαντικό να λέει ένας προπονητής τα λόγια αυτά για έναν ποδοσφαιριστή. Με κάνουν να νιώθω χαρούμενος και παράλληλα να έχω περισσότερες απαιτήσεις απ' τον εαυτό μου».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Νιώθετε πως έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του κ. Μαρινάκη;
«Είναι ένας άνθρωπος που με το καλημέρα έχει δώσει πολλά. Είναι δίπλα στην ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τι έμεινε περισσότερο στη μνήμη σου;
«Πιστεύω πως η αποχώρηση του Αντώνη ήταν κάτι συγκινητικό για όλους μας. Αποχώρησε ένας μεγάλος τερματοφύλακας, αλλά κι ένας μεγάλος άνθρωπος. Πιστεύω πως δε θα βγάλει η Ελλάδα άλλον Νικοπολίδη».

 

1 σχόλιο:

  1. Τι ξέρει και αυτός ο άμπαλος μωρέ!
    Άκου έφερε την ηρεμια!!
    Αααααχετεεεεε Γαβραααααμ!!

    Ξερω εγω ένα σωρό ανθρώπους που μπορείς με επιχειρήμαρα της παντόφλας και του καναπε να μας πείσουν για το αντίθετο!

    Τελικα συμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να ειναι σύμπτωση! Άντε ο ενας είναι βίσμα, αντε ο αλλος είναι δικός του άντε ο παράλλος είναι γλύφτης! Τελικα δεν μπορεί ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ να λένε τα ίδια για τον προπονητή της ομάδας! Δεν μπορεί ΟΛΟΙ να είναι "ζαβοι" !!!

    Keep going coach και είμαστε δίπλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή