Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Pre-Game Ολυμπιακός - Μπαοκ

Έφτασε η στιγμή για το πρώτο μας pre-game σε αγώνα κυπέλλου για το Θρύλο μας.
Ολυμπιακός vs παοκ στο δρόμο προς τον τελικό και την κατάκτηση ενός ακόμα κυπέλλου για την "αρμάδα" τους Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δικέφαλες κότες εμφανίζονται συχνά πυκνά στο δρόμο μας για το θεσμό του κυπελλου. Η προϊστορία γράφει 24 αναμετρήσεις από το 1951 έως και σήμερα. Για την ιστορία η πρώτη μεταξύ μας αναμέτρηση γίνεται το 1951 (και μάλιστα για τον τελικό) με τυπικά γηπεδούχο τον παοκ στο γήπεδο των χορηγών τους και το παιχνίδι τελειώνει με ... 0-4 υπέρ του Θρύλου. Μουράτης, Δαρίβας και Δρόσος (2) οι σκόρερ του αγώνα 
Από αυτές λοιπόν τις 24 φορές που έχουμε αναμετρηθεί με τις κότες του βορρά έχουμε κερδίσει τις 12, έχουμε φέρει ισοπαλία τις 7 και 5 φορές έχουμε χάσει. Τα γκολ 39 υπέρ του Θρυλου και 27 υπερ του παοκ. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτών των 24 αγώνων είναι πως 6 από αυτους ήταν τελικοί με σκορ 3-2 υπέρ μας και μια ισοπαλία το 1992 όταν και η τοτε διοργανωτρια αρχή είχε αποφασίσει ο τελικός να είναι διπλός και αυτή η ισοπαλία ήταν στην τούμπα (1-1 , Σκαρτάδος-Τσαλουχίδης τα γκολ). Στο επαναληπτικό στο ΝΑΟ το σκορ 2-0 (Λιτόφτσενκο και Τσαλουχίδης τα γκολ). Επομένως συνολικά οι κατακτήσεις ειναι 4-2. Τα μεγαλύτερα κανόνια των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-παοκ είναι ο Αλέξης Αλεξανδρής με 4 γκόλ και ο Γιώργος Γεωργιάδης με 3 (με τη φανέλα του παοκ).

Αυτά με την προϊστορία των μεταξύ μας αγώνων για το θεμό του κυπέλλου. Πάμε στο σημερινό παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στο ΝΑΟ στις 18:00 και ένα ακόμα sold out είναι προ των πυλών (πριν από λίγα λεπτά διάβαζα πως έχουν μείνει γύρω στα 1400 εισιτήρια). 
Ο Θρύλος μας θα παρατάχθεί και πάλι με ελλέιψεις αφού εκτός αποστολής είναι ο Ντουντού (να δω πότε θα γιάνει το βαβά στο ποζαλάκι του, έχω αρχίσει και τα παίρνω με σένα) με τον Ουρτάδο (αυτός πάλι ένα παιχνδίδι παίζει 7 είναι έξω) o Φουστερ (ο οποίος άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί και ο ατυχος του θεσμου του κυπέλου), εκτος αποστολής και οι Νεμεθ, Iamhere-Γκαλίτσιος. Στο κατάμεστο Καραϊσκάκι όπως όλα δείχνουν ο Θρύλος θα παρταχθεί με τον Πάρντο (κανόνισε κακομοίρη μου να μας βγάλει την ψυχή όπως το Σαββατο) κάτω από τα δοκάρια, μπρόστα του στην τετράδα της άμυνας και από αριστερά προς τα δεξιά οι Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Γαβραάμ, Τοροσίδης. Στο κέντρο οι Μοδεστο με τον Ιμπατάπα και στα άκρα αριστερά ο Ριέρα (κάντο οπως την Κυριακή αγόρι μου) και δεξιά η σαΐτα της Δανίας που μονο εμείς δεν την έχουμε δει ακόμα Ρομενταλ. Στην επίθεση ο τρελο-Μαρκο και πίσω από το Μαρκο ο θελωδυοκομμαοχτωτοχρόνο Μιραλλας. O Βαλβέρδε ζήτησε πίεση από το πρώτο λεπτό, να μην πάρουν ανάσα από την αρχή του αγώνα και καθαρό σκορ. 
Κόρακας του αγώνα θα είναι ο Τριτσώνης με βοηθούς τον Τρυφωνα και τον Μπαλτα. Ελπίζω να είστε απλή αναφορά μόνο στο pre-game ποστ και όχι και στο αυριανό .... και ο νοων νοειτω.

Σε ένα γήπεδο που θα θυμίζει καμίνι ο ΘΡΥΛΟΣ καλείται να βάλει τις πιο γερές βάσεις ώστε να κάνει παιχνιδάκι τον επαναληπτικό της τούμπας. Καλείται να δείξει στους αλλόθρησκους και στους αιώνια δευτερότριτους πιο είναι ο αυτοκράτορας της Ελλάδας στο ποδοσφαιρο.

Καλη επιτυχια στην ομάδα μας!               

3 σχόλια:

  1. Γαμα τις μπουγατσες ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ..

    Καθε πατερας μπαοκτζης...

    ΚΑΘΑΡΟ ΣΚΟΡ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥς ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 3 ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .... και για να μην ξεχνιομαστε.

    Στον Πειραια το Λιμανι ειναι βαθυ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλε μπιπ στο "μπουγάτσες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή