Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μοδέστο - Φουστέρ - Ριέρα - Ρόμενταλ και στη μέση Βαλβέρδε

Θα αναρωτηθείτε γιατί επέλεξα αυτό για τίτλο του σημερινού ποστ και τι σχέση (εκτός του ΘΡΥΛΟΥ) έχουν όλοι αυτοί μαζί. Αν τα πάρουμε από την αρχή.

Μοδέστο
Ο κορσικανός επιβήτορας αμφισβητήθηκε όσο λίγοι πρίν ακόμα τον δούμε με την ερυθρόλευκη. Τι "γαλλικό παλτό" τον είπαν , τι ότι "ήρθε να βάλει και αυτός τα τελευταία ένσημα", τι οτι "είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση" είναι μερικά από τα όσα άκουσε ο άλλοτε αρχηγός της Μονακό. Ήρθε σαν εναλλακτική λύση στην ομάδα αφού ο Ζεβέρτης δεν είχε ανανεώσει και όδευε προς Τουρκία και ο δενβγαζωτοταγαριποτε-Παπαδόπουλος ήταν πόθος του Μάγκατ της Σάλκε. Έκανε ένα άσχημο ξεκίνημα στον αγώνα με τον Ηρακλή και μάλιστα του χρέωσαν και την ήττα λες και οι υπόλοιποι δεν κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε, έμαθε την ομάδα και κατάλαβε τον τρόπο που πρέπει να παιζει. Χωρίς ύφος μπλανζε, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει μιας και έχει αγωνιστεί σε πολύ ανώτερα πρωταθλήματα από το δικό μας, δεκτικός μα πάνω από όλα ΜΑΧΗΤΗΣ. Παίζει λες και είναι δέκα χρόνια στο ΘΡΥΛΟ. Κέρδισε και τον πιο "περίεργο" φίλαθλο μα πάνω από όλα κέρδισε τον προπονητή του όταν στα δύσκολα τον έβαλε να παίξει σε μια άγνωστη γι αυτό θέση του αμυντικού μέσου κάνοντας το δίδυμο Ντουντού και Ουρτάδο να θυμίζουν γατάκια. Πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ στον αγώνα με τον μπαοκ και συνεχίζει σεμνά για να γίνει ακόμα καλύτερος. 
Χαρακτηρισμός: Η επιτομή της συνέπειας.

Φουστέρ
Ο έταιρος Καπαδόκης αμφισβητήθηκε και μόνο επειδή ήταν επιλογή του Βαλβέρδε. Τι "αγαπητικό" τον είπαν, τι "ισπανικό παλτό", τι οτι "παίζει με βίσμα" και άλλα πολλά άκουσε ο πρωην πάιχτης της Βιγιαρεάλ. Παίχτης του προπονητή και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Ο Φουστέρ είναι ο παίχτης που θα κάνει ΑΥΤΟ ακριβώς που θα του ζητήσει ο προπονητής του. Δεν είναι ο φαντεζί παίχτης που θα ξεσηκώσει την εξέδρα, δεν θα κάνει περιττές ενέργειες μα αν ήταν όλα αυτά θα ήταν ή ο Τσάμπι Αλόνσο ή ο Ινιέστα και δεν θα έπαιζε σε μας, μην τρελλαθούμε κιόλας. Ο Φουστέρ είναι ο παίχτης που θα συνδέσει το κέντρο της ομάδας με την επίθεση παίζοντας άψογα το τρανζίσιον γκείμ, θα μαρκάρει σαν σκύλος και θα βγάζει την ομάδα μπροστά. Έπαιξε και με ένα μάτι και σκόραρε στον αγώνα με τον Ατρόμητο δείχνοντας πως έχει άντερα να φοράει τη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο. Χρειάστηε να λείψει στον αγώνα με τον μπαοκ για το κύπελλο για να βγουν ακόμα και οι επικριτές του να πούν πως "φάνηκε το κενό του Φουστέρ".  
Χαρακτηρισμός: Η επιτομή του παίχτη του προπονητή 

Ριέρα
Το καλοκαίρι ο Μαρινάκης ξόδεψε ένα καράβι λεφτά για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Χαλασμός στο αεροδρόμιο για την άφιξη του. Μέχρι τώρα σίγουρα δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν γι αυτόν αλλά...... Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ο Ριέρα δεν είναι ο παίχτης που θα κάτσει πάνω στον ασβέστη και θα τρέχει από το κέντρο του γηπέδου μέχρι την επίθεση. Είναι ο παίχτης που  αν έχει πιο ελεύθερο ρόλο στην ομάδα μας μιας και έχει και τα δύο πόδια μπορεί να κάνει ζημιές. Είναι ο παίχτης που θα ανοίξει διαδρόμους στους συμπαίχτες του με κίνηση στο χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η όλη του κίνηση στο τρίτο γκολ του ΘΡΥΛΟΥ με τις Σέρρες, ανοίγει το διάδρομο για να κανει την κάθετη πάσα ο βεδουϊνος στον Ρόμενταλ ο οποίος δίνει πα΄ρε βάλε γκολ στον τρελο-Μάρκο. Περιμένουμε περισσότερα από αυτόν αλλά ακόμα περισσότερα ο προπονητής του ο οποίος είναι και αυτός που τον ανέδειξε στην Εσπανιόλ. Λίγος πάγκος δεν θα του κάνει κακό.
Χαρακτηρισμός: Η επιτομή του ΜΗΝ τον συγκρίνετε με το Τζόλε.

Ρόμενταλ
Ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα για να καλύψει τον κενό που άφησε ο Γκαλέτι. "Η σαϊτα από τη Δανία," και "πυραυλοκίνητος" καθώς και άλλοι χαρακτηρισμοί τον συνόδευαν. Μέχρι τώρα εμείς δεν έχουμε δει καμία σαϊτα. Ίσως να μην ταιριάζει στο σύστημα που παίζει η ομάδα αλλά και ίσως να μην έχει προσαροστεί. Καλύτερά του παιχνίδια το ένα ημίχρονο με τον μπαοκ στο ΝΑΟ για το πρωτάθλημα  και άλλο ένα ημίχρονο με τις Σέρρες όπου σε αυτό έπαιξε δεξί μπακ (!!!) και έιχε όλη την άνεση να κάνει τοις κούρσες του από δεξιά μιας και ο βεδουϊνος συνέκλινε προς το κέντρο.  Ένα περίεργο πράγμαμε την πάρτη του, κάθε φορά που θα παίξει με την εθνική Δανίας είναι σεληνιασμένος, όχι τυχαίο οτι αναδείχτηκε ο καλύτερος Δανός παίχτης για το 2010. Το κενό στη δεξιά μεριά παραμένει. κατά την ταπεινή μου άποψη. Περιμένουμε (??) περισσότερα από αυτόν αλλά ότι και να κάνει θα είμαστε άδικοι μαζί του μιας και ο Γκαλέτι έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά.     
Χαρακτηρισμός: Η επιτομή του "Dr Jekyll & Mr Hyde".

Βαλβέρδε
Τι κοινό λοιπόν έχουν αυτοί οι τέσσερις παίχτες με τον Βαλβέρδε εκτός του ότι είναι προπονητής τους?? 
Ο Βάσκος (αυτονομιστής :-) ) ανέλαβε τις τύχες της ομάδας μετα τον αποκλεισμό σοκ από τη Μακάμπι. Διακαής πόθος του Μαρινάκη αλλά και της κολλητής μου αλλάζει το πρόσωπο της ομάδας σε λιγότερο από ένα μήνα. Την έχει πρώτη στο πρωτάθλημα και δεν υπαρχει καμία περίπτωση να μην περάσει τον μπάοκ. 
Μοδέστο: Τον πίστεψε και είδε ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα και στα χαφ. Για χάρη του αρνήθηκε την προσθήκη ενός ακόμα χαφ στην ομάδα και ο Κορσικανός τον δικαιώνει κάθε μέρα που περνάει.
Φουστέρ: Όταν διαβάσαμε στις εφημερίδες πως ο Βαλβέρδε έτριβε τα χέρια του για την απόκτηση του Νταβιδ, όσοι τον πιστεύουμε έιμαστε σίγουροι για την επιλογή του. Ο Φουστέρ κάθε μέρα που περνάει γίνεται καλύτερος και φυσικά πολυτιμότερος στην ομάδα. Άλλη μια δικαίωση για τον Βάσκο.
Ριέρα: Όσο μεγάλο όνομα και να είναι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα ο Βαλβέρδε να τον αφήσει στον πάγκο αρχής γενομένης με τον αγώνα στην Τρίπολη με την τοπική ομάδα. Το συμφέρον της ομάδας πρώτα και μετά το προσωπικό.  
Ρόμενταλ: Ένα ακόμα μεγάλο όνομα έχει φάει πάγκο και θα εξακολουθεί να τρώει όσο δεν είναι αυτός που πρέπει. Μια φορά "γκρίνιαξε" γιατι δεν έπαιξε και ο Βάσκος με τον τρόπο του τον έβαλε στη θέση του.

Όλα αυτα τι δείχνουν?? Σωστή διαχείρηση "υλικού". Σωστή διαχείρηση της "ψυχολογίας του αθλητή".
Και όλα μαζί δείχνουν πως πλέον η ομάδα αποπνέει ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου